"Mjedisi ynë pëmes kamerës"- projekt i Ersamusit

IMG 20220604 WA0046 Copy

Nga data 31.05.2022 deri 05.06.2022 SHMK”Drita” Kërçovë ishte nikoqire e projektit të Erasmusit “Mjedisi ynë përmes kamerës” ku pjesëmarrëse ishin shkollat nga Lituania, Turqia, Rumania dhe shkolla jonë. Nxënësit e këtyre shteteve eksploruan mjedisin jetësor të Kërçovës dhe Maqedonisë së Veriut. Paraprakisht nxënësit e secilit shtet sollën video prezantime të arkitekturës së vendbanimeve të tyre. Gjatë ditëve përderisa qëndruan me kamerat e telefonave të tyre fotografuan dhe incizuan vendet më interesante. Ata vizituan Foto studio FMX në Kërçovë ku u njoftuan me teknikat e fotografimit dhe video montimit. Një ditë vizituan Matkën dhe qendrën e Shkupit dhe një ditë vizituan Ohrin. Nxënësit me materialin e mbledhur bënë një ekspozitë me fotografi si dhe përgatitën video prezantim. Në një nga mbrëmjet nxënësit e këtyre shkollave paraqitën një shfaqje në Pallatin e Kulturës, Kërçovë me veshje dhe valle dhe këngë të vendeve nga vijnë. Kjo shfaqje u mirëprit nga publiku kërçovar.

Në mbrëmjen e fundit u ndanë certifikata për pjesëmarrësit e projektit u bë një mbrëmje gazmore.

SHMK “Drita” falënderon të gjithë ata që ndihmuan që ky projekt të dalë me sukses. Falënderon drejtorin e Pallatin të Kulturës z. Mazllam Osmani, pronarin e FMX z. Afrim Osmani dhe profesorët që mbështetën projektin.

Projekti vazhdon në Rumani dhe më pas në Lituani.

slajdi

VISUAL FUNDAMENTAL PARAMETERS
POWERFUL TIMELINE EDITOR
LAYER MANAGEMENT
Full screen video
Auto-play/pause video
HTML5
Youtube
Mighty video support
...